Diskusne forum
Prihlásenie   Užívateľ :    Heslo : 
Prihlásiť automaticky pri ďalšej návšteve    
Registrácia
Registrácia
Súkromné správy
Súkromné správy
Obsah fóra Melčice-Lieskové -> Otázky pre Obecný úrad -> Separovaný odpad

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď
Separovaný odpad
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Mariana
Uživateľ

Založený: 29 september 2009

PríspevokZaslal: 29.9.2009, 08:55    Predmet: Separovaný odpad Odpovedať s citátom

Chcem sa spýtať tak na separovaný odpad - na preplnené kontajnery pred kaštieľom .Nebolo by lepšie umiestniť ich napr. .. na dvor za potraviny aby nebo taký "ľahký" prístup k nim ??? - sú preplnené z dôvodu prechádzania vozidiel zo všetkých strán a nie len z časti Lieskové . Vrecia s odpadom vyhadzujú už za "jazdy" a je im jedno, kam to dopadne. Je to križovatka - stred obce - a hlavne pri peknej a hodotnej budove ( a ďalej už len pomlčím o sídle Františkánok ..) Separovanie má chrániť a skrášlovať prírodu ale pozorujem, že nám ten neporiadok chýba - keď ho chceme mať na očiach. Je to môj názor - ak by sa dalo uniestniť ich niekam inam - prídem pomôcť. Ďakujem za Vašu odpoveď.
Mariana M.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mlady obcan
Uživateľ

Založený: 13 september 2007

PríspevokZaslal: 15.10.2009, 11:55    Predmet: separovany zber odpadu Odpovedať s citátom

Ano, je to hanba, ale ma to aj svoje vyhody. Byt v takomto pripade "na ociach" znamena byt viacej kontrolovany.

Mate nejake konkretne miesto, kde by to bolo vyhovujucejsie?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
eMKaSK
Administrátor

Založený: 14 február 2006

PríspevokZaslal: 17.10.2009, 08:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano je to bohuzial tak. Ja som si to vsimol tiez a je tam ten neporiadok uz dlhsiu dobu.

Samozrejme je to o hlavne "o nas obcanoch" ktori tam ten odpad hadzeme. Sme lenivy flase stlacit aby sa ich tam zmestilo co najviac.

Mozno by bolo dobre riesenie najst v obci priestor kde by boli kontajnery umiestnene, dat ludom vrecia a napriklad kazdy druhy tyzden v mesiaci v rozumnej dobe tie vrecia s odpadom zbierat napriklad za Obecnym uradom od ludi a davat im dalsie prazdne vrecia. Lenze ani toto nieje mozno najlepsi sposob.

Jednoducho sme v tomto narod ktori nieje este nauceny byt ohladuplny voci zivotnemu prostrediu.

Staci ist do rakuska alebo nemecka a tam su ludia nauceny uz ze flasu maju zminimalizovat aby sa im ich do suda co najviac zmestilo lebo za vsetko platia. My to neplatime priamo, ale nepriamo a to jemozno to co ludia potrebuju, platit za odpady priamo, platiti za kazdy vyvoz aj napriklad palstov a potom by si mozno rozmysleli ci budu davat flase do suda nestlacene alebo stlacene aby sa ich tam zmestilo co najviac a oni platili menej. Ale tu zasa hrozi to ze my "slovaci" to zacneme hadzat na cierne skladky.

Jednoducho povedane to nieje jednoduche Sad
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky ICQ
geokatka
Uživateľ

Založený: 16 august 2009

PríspevokZaslal: 20.11.2009, 14:29    Predmet: Odpovedať s citátom

neviem prečo by sme sa mali ísť pozrieť do rakúska alebo nemecka na odpad.stačí sa pozrieť aj na slovensku.je veľa miest a obcí,v ktorých nie sú žiadne problémy s odpadom a jeho likvidáciou.to len v melčiciach sa kompetentní schovávajú za svoje výroky ako: kde nie je vôľa,nie je ani cesta
alebo kde nie je žalobcu,nie je ani sudcu a podobne.myslím si,že medzi obyvateľmi melčíc sa nájdu aj ľudia s vôľou,v niektorých prípadoch aj žalobca,len ten hlavný sudca sa všetkému vyhýba a nie je ochotný problémy riešiť.
Návrat hore
mlady obcan
Uživateľ

PríspevokZaslal: 01.4.2010, 19:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja osobne uz dlhsiu dobu v Melciciach nezijem, ale musim reagovat Wink

V pripade, ze mate uprimnu snahu danu vec naozaj riesit, mali by ste byt konkretnejsia.

Aky zalobca? Aky hlavny sudca? Kto je v pripade separovaneho odpadu ten kompetentny? Myslim, ze je to v tomto pripade cisto na obcanoch Melcic-Lieskoveho, ci budu mat v nadobach na plasty skutocne zoslapane PET flase, alebo tam niekto v noci vyvezie stary televizor...

Plnoleti obcania obce si vo volbach do obecneho zastupiteltva volia svojich zastupcov - obecnych poslancov. Tyto by mali byt voleni tak, aby hajili zaujem obcanov.

Nakolko je obec pravnicka osoba, potrebuje staturarna - starostu. To je clovek, co sa pod to vsetko potom podpise, clovek, co formalne zastupuje obec. Vela ludi si mysli, ze ma tento v obci neobmedzenu moc. Nema, akykolvek aktivita stoji a pada na poslancoch. Casy, ked mal richtar v dedine posledne slovo uz nezijeme.

Cize, podla mojho nazoru, ak chce clovek nieco v obci zmenit, musi sa vyjadrit. Nie tu, ale verejne a kulturne, konkretnym navrhom cez 'svojho' poslanca, alebo osobne na obecnom zastupitelstve. Tam zaroven obcan zisti, ci starosta a obecni poslanci plnia obcanmi vo volbach zverenu funkciu.

Neberte to, prosim, ako invektivu. V pripade, ze sa mylim, tak ma opravte.

Andrej Matiáš, 'mlady obcan'
Návrat hore
geokatka
Uživateľ

PríspevokZaslal: 06.4.2010, 09:13    Predmet: Odpovedať s citátom

na vysvetlenie:
pod každou odpoveďou administrátora nájdeš vetičku:Kde nieje vôľa tam nieje cesta a pod niektorými Kde nie je žalobcu nie je sudcu.
k tomu,že ak chceš niečo zmeniť,máš vyjadriť svoj názor na zastupiteľstve alebo verejne a kulturne, konkretnym navrhom cez 'svojho' poslanca,tak na to ti odpoviem vlastnou skúsenosťou asi takto:
na verejnom zasadnutí sa prednesie daný problém,p.starosta pokýve plecami a povie,že jeho ako starostu nenapadá žiadne riešenie,aby mu teda občania predložili nejaké návrhy ako by sa dal daný problém riešiť.povieš nejaké riešenie ako to napr.funguje v inom meste alebo obci.dostaneš odpoveď,že je to veľmi drahé a v melčiciach nereálne - to je tá veta Kde nie je vôľa,tam nie je cesta.
ďalšia vec:každoročný problém napr.s pálením záhradného a domového odpadu počas letných mesiacov ale aj jarného a jesenného obdobia.určite nie som jediná,ktorá sa na obecnom úrade pýtala,či sa s tým niečo nedá robiť,pretože aj na tomto fóre som našla príspevky,v ktorých ľudia na toto reagovali už dávno pre do mnou.dotyčný,ktorý sa na tento problém pýtal na tomto fóre dostal odpoveď:
Je prijaté VZN, ktorého súčasťou je okrem iného aj ochrana obvzdušia.
V prípade, že bude vznesený konkrétny podnet na konkrétneho občana s konkrétnym svedkom je možné znečisťovateľa riešiť v priestupkovom konaní.
VZN najdete tu:
http://www.melcice-lieskove.sk/Vseobecne-zavazne-nariadenia/vseobecne-zavaezne-nariadenie-obce-c-12007
Kde nieje žalobcu, nieje ani sudcu...
Znečisťovanie obvzdušia rieši vo svojich paragrafoch aj občiansky zákonník.
na toto budem reagovať zase vlastnou skúsenosťou:podala som podnet s tým,že mám fotodokumentáciu.odpoveď p.starostu bola,že ak by otvoril priestupkové konanie,aj tak by mu na obecný úrad nikto neprišiel-takže zbytočná vec a okrem toho on si proti sebe nechce ľudí pohnevať a fotodokumentácia je len fotomontáž.
podľa mňa,keby sa aspoň občas dodržali pravidlá,ktoré sú v záväzných nariadeniach,aj obecná pokladnica by sa trošku naplnina,
viem,že nie je ľahké zastávať post starostu ale ak ľudia dajú podnety,nekrčme nad tým plecami a snažme sa problémy riešiť.na ulici sa pozdravme a usmejme a buďme kamaráti ale na úrade uradujme.
neber to ako nejaké urážanie ale po takýchto skúsenostiach,zastávam názor aký zastávam,že kompetentní sa schovávajú za svoje výroky a bohužiaľ nemajú záujem niektoré veci riešiť.
Návrat hore
mlady obcan
Uživateľ

PríspevokZaslal: 07.4.2010, 19:48    Predmet: Odpovedať s citátom

V prvom rade, asi sa mi z pochopitelnych pricin nepodari byt v reakcii uplne objektivny. Budem sa snazit.

ad.1.: Moj nazor je taky, ze na to, aby som mal moralne pravo kritizovat pracu druhych, musim ju vediet spravit lepsie. Myslim, ze to plati plosne a ja sa podla toho snazim riadit. Je to moj nazor, taka moja personalna zivotna filozofia.
Chcel by som teda poznat tvoje riesenie daneho problemu, ktore si predniesla na zastupitelstve. Samozrejme aj s odpovedou, kolko by to ramcovo stalo a ako na to ziskat peniaze. Predpokladam, ze v odpovedi pouzijes slova ako obecny rozpocet a navratnost investicie. Na diskusiu je potrebne poznat fakty, tak podme diskutovat.

'Kde nieje vola, tam nieje cesta' plati podla mna vzdy. S tvrdenim 'Kde je vola, tam je cesta' uz by som si dovolil nie uplne suhlasit. Som zvedavy na tu Tvoju konkretnu cestu. Uprimne, rad sa poucim.

ad.2.: Pyroekologia nasich spoluobcanov. Pravdupovediac, aj ja mam s tym problem. A nielen s tymto. Vadia mi nasi 'ekomotoristi', co si miesto do smetnej nadoby vyvezu svoj bordel za kopec. Vadia mi lesni motorkari, aj chalan na stvorkolke, co mi vzdy pri behu zasmradi na dva kilometre cestu, vadi mi obcasny neznesitelny smrad z tej hydinovej farmy, vadia mi vypatlane krcmove typy, ...
Skratim to. Skus si zistit v tejto veci realnu vymozitelnost prava. Ja som zistoval, rovna sa 0. Proste, je to tak. Ked neveris, skus zavolat najblizsie policajtov, hasicov, alebo to oznamit na krajskom urade zivotneho prostredia. Narazis na vysoke mury a pri dalsej prilezitosti pojdes dotycnemu 'pyroekologovi' radsej vynadat, ako plytvat energiu a riesit to oficialnou cestou.
V sucasnosti je spravodlivost v tychto zalezitostiach slepa, hlucha a bezzuba. Je to smutne, ale je to tak.
Zijeme ale v demokraticko-pravnom state a tak (vraj) nikto nikomu nebrani zobrat na seba ulohu spominaneho zalobcu.
'Kde nieje zalobcu, nieje ani sudcu'. Daj potom vediet, ako si dopadla, som na to zvedavy a mozno prehodnotim svoj doterajsi postoj.

Osobne povazujem verejne funkcie za nevdacne ulohy. Post starostu obce verejnou funkciou je.
Nikdy totiz nevyhovies vsetkym. Ludia su uz od prirody naprogramovani tak, ze desat spokojnych bude ticho sediet a najviac bude kricat ten jedenasty, nespokojny. A ten vzdy vsetkych prekrici.

Mrzi ma, ze nikto nespomenie to dobre, co sa v obci za posledne roky vybudovalo. Nikto nepochvali institucie, ktore v nasej obci vyrastli. Vraj sa podarilo zohnat 600 tis.€ na renovaciu skoly, vraj bude nove namestie, zacalo sa bagrovat multifunkcne ihrisko, pristahovali sa dalsi ludia do bytoviek, decka z MS sa mozu hrat na novom detskom ihrisku a ja neviem co este.

Ja v ML uz dlhiu dobu nebyvam, ale vzdy mam tak nejak radost ked pocujem, ze sa dobra vec podarila. Netvrdim, ze je to zasluha vylucne starostu obce, to nie. No bytostne sa ma dotyka, ked niekto kritizuje jeho pracu a pritom nepovie, ako to spravit lepsie. Ja viem, kolko tomu venuje energie a viem, ze to robi najlepsie, ako vie. A robi to podla mna dobre. Ja by som to lepsie urcite nevedel.

ado matias.
Návrat hore
geokatka
Uživateľ

PríspevokZaslal: 12.4.2010, 06:39    Predmet: Odpovedať s citátom

ad.1: niekto neznesie kritiku.nevidím nič nemorálne na tom,ak niekto povie nahlas,čo si myslí,hoc aj negatívum.zamestnanci obecného úradu sú platení aj z mojich daní.
ad.2: aj tebe vadia tieto veci-dal si už návrh ako to zlepšiť?
oficiálna cesta,policajti,hasiči,úrad životného prostredia-ďakujem za radu.riešiť niečo cez starostu nie je oficiálna cesta?nemyslíš,že je lepšie do obecnej pokladnice peniaze získať ako ich z obecnej pokladnice rozdávať?pretože ak sa obrátiš na životné prostredie,kto dostane pokutu? úrady zaujíma,aké stanovisko k tomu zaujala obec a čo obec urobila preto,aby sa daný problém vyriešil.
tých desiatich spokojných,ktorých spomínaš-medzi nimi je len päť spokojných,päť nespokojných,ktorí sa boja vyjadriť nespokojnosť nahlas a ten jedenásty je ten,čo sa nebojí.
je mi ľúto,že nemôžem pochváliť všetko to dobré,čo sa v melčiciach urobilo,lebo aj sa som tu nová.bohužiaľ,za ten krátky čas,čo som tu,som mala len negatívne skúsenosti.takže je síce pekné,že do bytoviek prišiel niekto noví,ale aj pre tých nových urobme niečo aby tu zostali.
aj to je pekné,že ak niekoho zvolia do nejakej funkcie,dotyčný si zverejní svoje silné vyhlásenia,na ktoré v krátkom čase zabudne.a toto je výzva,ktorá je zverejnená na nete ale visí aj na nástenke pri novinovom stánku:
Výzva k občanom zo dňa 10.9.2007
Vážení spoluobčania, nebuďte ľahostajní k vandalom, ktorí ničia, demolujú a
znehodnocujú náš spoločný majetok, autobusové zastávky, smetné koše, kontajnery na
separovaný zber a životné prostredie.
Nepodporujte svojim mlčaním to, čo musíme financovať zo spoločných daní, ktoré je
možné využiť na šport, opravu komunikácií, rozvoj vzdelania občanov či relaxačné zájazdy
dôchodcov.
Pri pohľade na zdemolované čakárne, poničené stromy a iné prejavy vandalizmu sa
slušnému občanovi natíska otázka, či vedia rodičia kde majú deti. Čo ich ratolesti robia, s
kým sa stýkajú. Či môžu spokojne spať, keď nemajú dieťa doma, ktoré možno požíva
alkoholické nápoje, fajčí ba v neposlednom rade užíva omamné látky a drogy.
Druhým fenoménom sú naše „divoké skládky odpadu“. Tieto defacto smrtelné
injekcie v prírode najviac ohrozujú životné prostredie najmä pôdu a podzemné vody.
Je potrebné nebáť sa poukázať na porušovateľov zákona – týmto neduhom
poškodzujeme sami seba. Peniaze na likvidáciu čiernych skládok vlastne platíme a budeme
platiť my všetci, nakoľko obec je podľa zákona zatiaľ povinná odstrániť divoké skládky vo
svojom katastri na vlastné náklady.
Je potrebné pripomenúť, že „divoké skládky“ sa skôr či neskôr prejavia, poprípade
priplavia do našich vôd a obydlí.
Prosím Vás občania, nesprávna solidarita Vám môže v budúcnosti spôsobiť nemalé
problémy, ktoré by nemuseli byť ak by sme neboli nevšímaví a netolerovali upratovanie
pred svojím prahom na úkor znečistenia aj Vašich pozemkov a pôdy v katastri, ktorej každý
meter má svojho vlastníka a v budúcnosti bude povinnosťou týchto si na svoje náklady
všetko upratať.
Za pochopenie a zmenu ľahostajnosti na minimálnu aktivitu ďakujem.
Ing. Miroslav Matiáš
starosta obce

k tomuto dodám len jedno - buď si nezverejňujme vyhlásenia,na ktoré rýchlo zabudneme,alebo si za svojim vyhlásením stojme.
Návrat hore
mlady obcan
Uživateľ

PríspevokZaslal: 13.4.2010, 19:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Hmm, tato debata nespeje ku konstruktivnemu zaveru. Neviem preco som si myslel, ze to bude ine ako tie ploche internetove diskusie, kde sa ludia potrebuju iba anonymne vykricat.
Skusim venovat cas zmysluplnejsim veciam, toto ma obera o energiu a zvysok idealov. Vela stastia a slnka v dusi prajem.
a.
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Melčice-Lieskové » Otázky pre Obecný úrad Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: